-3 C
Skopje
22.2.2019 - 7:39

Ознака: гоце делчев

Владина делегација положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата...

Делегација на Владата на Република Македонија, предводена од вицепремиерот и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, придружуван од министерот за образование и наука Арбер...

Семакедонски собир во Прилеп во чест на великанот Гоце Делчев

Семакедонски собир по повод 147-годишнината од раѓањето на македонскиот великан Гоце Делчев се одржува во Прилеп, а на кој присуствуваат Македонци кои живеат во...

Одбележување на 147 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Македонија денеска се одбележуваат 147 години од раѓањето на револуционерот Гоце Делчев, визионерот, кој пред повеќе од еден век го разбра светот како...

Општината Карпош спроведе акција за чистење на студентскиот дом „Гоце Делчев“

По граѓанската иницијатива за чистење на дворот на „Гоце Делчев“, која се спроведуваше вчера од 16 часот, општината Карпош се приклучи и помогна во...

Градежни работи им го продолжија распустот на учениците во ,,Гоце Делчев”

Градежници работат на фасадата на основното училиште ,,Гоце Делчев". Во објектот не се одржува настава. Родители револтирано реагираат дека градежните работи требало да се...

Гоце Делчев водел грижа и за бегалците од Македонија префрлени во...

„Нова Македонија“ во 1953 година објави дотогаш необјавено писмо на македонскиот револуционер По повод 50-годишнината од смртта на Гоце Делчев, „Нова Македонија“ објави три дотогаш...

Во Прилеп одбележани годишнините од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев...

Со полагање на цвеќиња, делегации од ЛС, од Сојузот на Борци, од ОУ„Гоце Делчев“ денеска одбележаа годишни од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев...

Гоце Делчев водел грижа и за бегалците од Македонија префрлени во...

По повод 50 годишнината од смртта на Гоце Делчев „Нова Македонија“ објави три дотогаш необјавени писма што македонскиот револуционер ги испратил во 1902 година...

Државниот врв положи цвеќе пред гробот на Гоце Делчев

Македонија денеска одбележува 115 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев, кој на денешен ден во 1903 бил убиен од турската војска во селото...

Oдбележување 115 години од смртта на Гоце Делчев

Во Македонија денеска се одбележуваат 115 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев, кој на денешен ден во 1903 бил убиен од турската војска...