31.8 C
Skopje
28.7.2021 - 12:03

Ознака: Господ

Секој против секого, Господ против сите

Меѓу двете светски војни, 1919 - 1941 година, односите помеѓу Царството Бугарија и Кралството на Србите, Хрватите и Словенците, подоцна преименувано во Кралство Југославија,...

Преспа заборавена и од Господ и од луѓето

Тамам пред да седнам да го пишувам текстот за овој петок на телефон ми се јави еден мој близок, млад човек, редовен читател на...

Во шепите на криминалот и на судскиот систем

(Додека седиме дома со благодарност чекајќи ги напатствијата како да бидеме поштедени од коронавирусот) Старите, кога ќе се случи некоја несреќа, срам, грабеж и слично,...

Во име на демократијата, за сметка на партијата и Господ

Религијата и нацијата на Балканот се цврсто поврзани, но проблемите се јавуваат кога религијата ќе се поврзе со национализмот. Последиците од тоа се катастрофални...

Кој и кому да му верува?

И што остана? Оние што веруваат во Бога и оние што веруваат во коцкарска среќа? Некој ќе рече - чекај малку, останаа и партиските...

Оти тие ќе дојдат да нѐ прашаат што ќе им кажеме...

Науката со која се излегува по патот на саможртвата од подземје во надземје, од темница на светлина, онаа што ја знаевме ние, вашите предци...

НРМ

Еве предлог за едно убаво НОВО име за политички пародираната, исмеана и понижена земја на Балканот, Македонија. Кога веќе мора да се викаме НЕКАКВА...