5.7 C
Skopje
10.12.2019 - 22:55

Ознака: Горно Врановци

Навраќање на извориштето на македонското новинарство

„Нова Македонија“ во посета на Горно Врановци „Нова Македонија“ е нуклеус на македонското новинарство. Од „Нова Македонија“ почнало сè, почнало македонското новинарство, почнало МАНУ. Од...

И весник се роди со оловен жиг

Десет интересни факти за Горно Врановци Драги деца, на денешен ден пред 75 години во партизанската печатница во селото Горно Врановци, Велешко, е отпечатен првиот...

Главен уредник само за првиот број

НЕПОЗНАТИ ДЕЛОВИ ОД СВЕТЛАТА ИСТОРИЈА НА „НОВА МАКЕДОНИЈА“ Ако новинарството е огледало на времето што се живее, тогаш и проблемите што се јавуваат низ минатото...