-0.3 C
Skopje
19.11.2018 - 6:42

Ознака: горење

Горење ги повлекува акциите од берза

Новиот сопственик на Горење, кинеската корпорација Хајсенсе, одлучи да ги повлече акциите на Горење од берзата, а одлуката за тоа ја најави за акционерското...

ЕК го одобри преземањето на „Горење“ од кинеската „Хисенс“

Европската комисија(ЕК) го одобри купувањето на словенечкиот производител на апарати за домаќинство „Горење“ на кинеската компанија „Хисенс Груп“ (Hisense Group). Проценето е дека ова преземање...