Ознака: Гордана

Снешко и Гордана

Прекрасно јануарско утро. Маврово беше облеано со сонце. Куќичките, дополу завиени во снегот, сѐ уште спиеја. Снешко се сончаше во дворот. Уживаше во првите...

Европската титула за спортската историја

Гордана Нацева и нејзините другарки, по десетгодишна заедничка работа и секојдневни тренинзи, во 2002 година се искачија на европскиот Олимп. Во дебито на Светското...