Ознака: Голо Брдо

Цел на „Илинден” е децата од Голо Брдо да се школуваат...

Претседателот на македонско друштво „Илинден” со седиште во Тирана, Никола Ѓурѓај, вчера имаше средба со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се...

Македонците од Албанија ја канат Европа да ги посети

Во Албанија формално има Закон за заштита на националните малцинства, но иако овој закон е донесен пред една година, сѐ уште не е стапен...