18.8 C
Skopje
18.6.2021 - 1:38

Ознака: Големина

Околу 71 отсто од жените се незадоволни од големината на градите

Новото глобално истражување открива дека мнозинството жени не се задоволни од големината на своите гради, откритие што може да има важни последици врз јавното...

Својата големина Лондон ја носи дискретно и ненаметливо

Лондон, град со историја подолга од два милениума, и денес е една од првите пет светски метрополи. Никогаш не претендирал на фаталистички описи од...

Големината е во малите нешта

Учесниците во сообраќајот во Скопје, но и низ Македонија, позитивно реагираат на една ретка појава во нашиот сообраќај, која заслужува да биде забележана. Имено,...