Ознака: години

Спомен по многу години

Терминот за колумна се падна во часови на предизборен молк. Би рекол - часови на милост за личниот, човечки мир, по сето она жонглирање со...

Фестивалот „Егзит“ наполни 20 години

Со настапите на „Урбана герила“, диџеј Факир и „Ди фејс“, на 29 јуни пред точно 20 години во паркот на Универзитетот во Нови Сад,...

Деветнаесет години „СОС детско село“

„СОС детско село“, меѓународна невладина организација за социјална заштита, посветена на заштита и примена на детските права, прослави 19 години постоење и работа со...

Клучно е да не се враќаме таму каде што бевме пред...

Ние, како играчи, имаме улога да покажеме квалитет на теренот, но и надвор од теренот, да го направиме женскиот фудбал релевантен, вели Хегерберг, петкратната...

75 години вистински народен лист

Јубилејот и значењето на весникот добиваат уште повеќе на тежина во светлината на последните случувања и обиди од некои соседни држави да се оспорат...

Рок-револуцијата од 1960-тите години

Мислам дека е вистинско време за револуција, но овде каде што јас живеам играта што е во тек е компромисно решение, што може едно...