Ознака: глума

Со или без шлаканицата, „оскарите“ се целовечерна лоша глума

Настрана шлаканицата за која јавноста сѐ уште нагаѓа дали била реален излив на бес или само одглумен маркетиншки трик, и годинава најмалку се зборуваше...

Мик Џегер ѝ се враќа на глумата по 20 години

Поминаа 20 години од снимањето на последниот филм на сер Мик Џегер, но новото филмско остварување „Темнопортокалова ерес“ (The Burnt Orange Heresy) докажува дека...

Бред Пит по 30 години конечно доби „оскар“ за глума!

Првата главна улога Пит ја добива во 1988 година во југословенскиот филм „Темната страна на сонцето“, каде што глуми син на Милена Дравиќ. За...

„Колектив ветерница“ тежнее да создаде општество за слободно растење

Колективот ја учи публиката дека танцовиот театар е во мода, дека може да се работи и да се учи низ игра, и дека зрелите...