28.2 C
Skopje
21.8.2019 - 13:56

Ознака: Глобочица

ХЕ„Шпилје“ и „Глобочица“ со поголемо производство од планираното

Хидроцентралите „Шпиље“ кај Дебар и „Глобочица“ кај Струга, кои го сочинуваат Црнодримскиот слив, во првиот квартал од годинава забележале поголемо прозводство на електрична енергија,...