-4.2 C
Skopje
26.1.2022 - 10:13

Ознака: глобално ниво

Каде е Македонија на светската мапа за дигитален квалитет на животот?

Каква е достапноста до интернет, колку и какви услуги можат граѓаните да завршат преку интернет? Колку луѓето се задоволни од дигитализацијата, колку ја ползуваат...

Потклекнаа ли државниците пред пандемијата

Здравствената криза иницира пропусти во менаџментот на глобално ниво Нова анализа на магазинот „Конверзејшн“, направена од повеќе стручни лица од САД, Бразил и од Мексико,...

Над два милиона луѓе заразени со ковид-19 ширум светот, најмногу починати...

На глобално ниво, ширум светот од коронавирусот се заразени 2.407.699 луѓе, а 165.093 починале како последица од инфекцијата. Во исто време, 625.419 луѓе закрепнале...