Ознака: глобална

Спортскиот национализам нова надеж за глобална кохезија

Во периодот на одржувањето на Олимписките игри, политичките аналитичари препознаа една нова форма, облик и димензија на национализмот, целосно спротивен на познатата идеологија со која...

Ученици од ОУ „Владо Тасевски“ дел од меѓународниот проект „Хумана среќа“

ГЛОБАЛНА ИНИЦИЈАТИВА Дваесет ученици од основното училиште „Владо Тасевски“ од Скопје се избрани за амбасадори на среќата и со наставничката по англиски јазик Виолета Панев...

Еврото станува глобална валута

Еден ден пред инаугурацијата на Џо Бајден како нов американски претседател, Европската комисија лансира нова офанзива за да ја промовира употребата на единствената европска...

Глобалната мрежа ги голта луѓето

Истражувањето спроведено на Државниот универзитет во Мичиген покажа дека оние кои прекумерно ги користат платформите како Фејсбук и Твитер за својот живот одлучуваат слично...