Ознака: глобализам

Билт предупредува на борбата за моќ во услови на пандемија и...

Во време кога поголемиот дел од светот е во изолација во услови на пандемијата на коронавирус се водат многу дебати за тоа дали затворените...

Големиот инквизитор: глобализмот (4) (или новиот планетарен систем на робовладетелство)

Немилосрдно пророчки и прецизно. Тоа е тоа што го гледаме денес, сликата на новиот светски поредок на безличен глобализам во кој идентитетот на индивидуата...

Големиот инквизитор: глобализмот (3) (или новиот планетарен систем на робовладетелство)

Човек послушно куче, кај кое затапиле целосно инстинктите на неговата изворна природа, или човек зомби, модерен термин за личноста што го загубила целосно својот...

Големиот инквизитор: глобализмот (1) (или новиот планетарен систем на робовладетелство)

Големиот инквизитор - глобализмот. Ова е сега најважната и најдраматична тема на која треба да ѝ обрне внимание денес човекот, драг читателу, сè додека...

Има ли Македонија програма против глобализмот?

Ретко кој во Македонија ги спори придобивките од слободната трговија и технолошкиот развој во областите како што се телекомуникациите или инфраструктурата. Но кога се...