13.8 C
Skopje
28.9.2021 - 9:02

Ознака: глигоров

Глигоров, името и Албанците (Малески и Андов – виа Глигоров)

Професорот Денко Малески и политичарот Стојан Андов во повеќе статии што ги објавуваат на портали или во весници го спомнуваат името на првиот претседател...

Aтентатот над претседателот Глигоров сѐ уште ја сензибилизира јавноста

Експлозија на коментари, мислења и информации од читателите Фељтонот во неколку продолженија по повод 25 години од атентатот врз претседателот на државатa Киро Глигоров и...

Тупурковски, Малески и Глигоров за името

Историјата може да нѐ лаже нас, но не можеме ние да ја лажеме историјата. Оваа фраза е само вовед во една полуполемика меѓу двајца...

Викиликс: Глигоров бил за компромис за името, но со сочуван јазик...

Поранешниот американски амбасадор во Скопје, Филип Рикер,испратил извештај од 5 ноември 2008 година, насловен како „Македонија: Поранешниот претседател Глигоров повика на храбра лидерство и...