Ознака: гинеколог

ОН утврдиле дискриминација од страна на гинеколог во Македонија

Комитетот за елиминација на сите форми на дискриминација врз жените при Организацијата на обединетите нации (ООН) утврди повреда на правото на еднаков третман и...

Шуто Оризари ќе добие гинеколог

Пациентките од општината Шуто Оризари ќе добијат гинеколог. На вчерашната средба, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и гинекологот д-р Божидар Бошковски дискутираа...

Украински гинеколог продавал снимки од своите пациентки на порнографски страници

Гинеколог од Украина е осомничен дека на порнографски страници на интернет продал десетици снимки од неговите голи пациентки. Тој бил пријавен во полиција од една...

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог на нејзина...

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка...

Тетовски гинеколог ослободен од вина за смрт на родилка

Тетовскиот суд одлучи дека гинекологот Казимир Копривњак не е виновен за смртта за 33-годишната родилка Виолета Кировска која почина во август 2015 година. Судијата...

Романија: Приведен осомничен за голем број силувања кој лажно се претставувал...

Романската полиција приведе 52-годишен маж, кој се претставувал како гинеколог, а кој е осомничен за 20 случаи на сексуална агресија, 17 силувања и 26...