21.3 C
Skopje
21.9.2019 - 17:58

Ознака: гимнастика

Павле Павлов – гимнастички првак во сите категории

Павлов беше меѓу најдобрите и најекспонираните македонски гимнастичари во 60-тите години од минатиот век. Повредата го оддалечи од омилениот спорт, кој подоцна го замени...

Насе Кондовски: Олимпијадата во Мексико неостварена желба

Шесткратниот гимнастички првак на Македонија, иако беше во најтесниот избор на кандидати за Oлимпијадата во 1968 година, во последниот момент беше изоставен од списокот...

Италијанска гимнастичарка освои медал со „Зајди зајди“

Италијанската репрезентативка со романско потекло Александра Аџурџукулезе (17) го освои бронзениот медал на Светското првенство во ритимичка гимнастика што се одржува во Софија, Бугарија,...