Ознака: ГЕРБ

Второ соочување на власта и на опозицијата во Софија

Владејачката партија ГЕРБ ќе ја задржи доминацијата, но со помала поддршка отколку пред четири години, се првичните резултати од завчерашните локални избори во Бугарија....

Европските избори ја разнишаа позицијата на Борисов

ГЕРБ освои едно пратеничко место повеќе од својот најголем конкурент Централната изборна комисија на Бугарија ја објави конечната распределба на 17 мандати во новиот состав...

Борисов ја губи летната партија шах

По летните одмори владејачката партија ГЕРБ и бугарскиот премиер Бојко Борисов се најдоа во сложена, речиси загубена шаховска позиција. „Магијата“ на премиерот веќе дефинитивно...