3.3 C
Skopje
12.12.2019 - 10:53

Ознака: геостратегија

Геостратегиските процеси не избираат изборни години

Повеќето од балканските држави годинава ќе организираат и ќе спроведат избори. Независно од тоа дали станува збор за претседателски, парламентарни или за локални избори,...

Политичката географија во функција на геостратегијата

Гордана Сиљановска Давкова Преспанскиот договор, кој е составен дел и на референдумското прашање, го имаат прочитано исклучително мал процент граѓани. Од друга страна, апелите...