Ознака: Георги Петков

Општина Гевгелија даде средства за префрлање на телото на Петков кој...

Советот на општина Гевгелија, на вонредна седница синоќа, донесе едногласна одлука за издвојување на 600.000 денари од буџетот на општината за што побрзо префрлање...

Македонски алпинист почина во обид да го освои Монт Еверест

Македонскиот алпинист, доктор Георги Петков (63) од Гевгелија, починал во обид да го освои највисокиот врв на Хималаите, Монт Еверест.  Причина за смртта претставува...

Гевгеличанецот Петков во меѓународната експедиција „Еверест 2018“

Георги Петков од Гевгелија е единствениот Македонец во меѓународната експедиција „Еверест 2018“ чии членови најверојатно кон средината на идната недела треба да бидат на...