Ознака: генерации

Македонија сè уште не е она за што сонуваа генерации Македонци

Општиот впечаток за тоа колку успешно државата ги воспоставила внатрешните механизми за функционалност е дека Македонија и по 30 години сѐ уште има мноштво...

Дигитализација на учебниците – пат кон иднината или осакатување...

Деновиве сме сведоци на вистинска експлозија на негодување во јавноста поради најавата на МОН за дигитализација на учебниците. И како и секоја наша реформа...

Економскиот факултет 60 години произведува успешни генерации

ПРИЛЕП Економскиот факултет во Прилеп одбележува значаен јубилеј, 60 години од неговото основање. Шестдецениското успешно функционирање на Факултетот претставува потврда за неговиот институционален капацитет да...

Невистините и грешките во учебниците уништуваат генерации

Учебникот по социологија ги запали социјалните мрежи, каде што многумина прашуваат како е можно цели генерации ученици да учат дека на жените седејќи дома...

Ретро забава за генерациите што никогаш не остареа

Се е подготвено за саботната ретро забава, насловена според хитот „We are family“ на групата „Систер слејџ“, со која менаџерот и креатор на некогашниот...

Систем што ќе произведува поуспешни генерации

Наши ученици досега неколкупати беа дел од меѓународни истражувања што откриваат колку тие го разбираат тоа што го читаат. Резултатите секогаш без исклучок беа...