-0.3 C
Skopje
19.11.2018 - 4:31

Ознака: Гевгелија

Вложени над 14 милиони денари за подобрување на патната мрежа во...

Повеќе од 14 милиони денари или околу 238.000 евра од општинскиот буџет биле издвоени изминативе десет месеци за изградба, реконтрукција и асфалтирање на улици...

Без струја утре поголем дел од Гевгелија и околината

Поголем дел од корисниците на електрична енергија во градот Гевгелија и околните населени места утре 10 часа ќе немаат струја поради изведување неопходни инвестициски...

Без струја утре подпланинските села во општина Гевгелија

Подружницата на ЕВН од Гевгелија најави дека утре продолжува со инвестициските зафати за подобрување на електро мрежата поради што ќе има прекини во снабдувањето...

Во прекин железничкиот сообраќај Велес-Гевгелија

Железничкиот сообраќај Велес-Гевгелија од денеска ќе биде во прекин поради појавени деформации на бетонски мост што се наоѓа помеѓу станица Градско и крстосница Кукуричани. Како...

Нова пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија 

Новата пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија денеска беше пуштена во употреба. Таа е со капацитет на третман на отпадните води од 30.000...

Прекин на струја во делови од Гевгелија

Поради неопходни интервенции на 110 киловолтниот далновод, утрово од 7 часот и 30 минути без електрична енергија останаа корисниците на трафостаницата „Оранжерија Цвет“  од...

Во гевгелиската болница недостасуваат доктори

Здравствената заштита на населението во општина Гевгелија се одвива во отежнати услови, но на едно задоволително ниво во однос на капацитетите и човечките ресурси...

Карванот на баскетџии во Гевгелија

Карванот на баскетџии од Македонија денеска и утре ќе престојува во центарот на Гевгелија каде на импровизирано игралиште ќе се натпреваруваат, надигруваат и докажуваат...

Штетите од невремето во Гевгелиско проценета на околу 110 милиони денари

Советот на општина Гевгелија денеска го усвои Елаборатот од општинската комисија за проценка на штети од елементарни непогоди според кој штетите на земјоделските посеви...

БОШ е летувалиште за вистинско културно-забавно освежување

Во три дена ќе можат да се проследат изложби, инсталации, филмови, концерти, диџејски сетови и, нормално, плажирање на Сифулајка Истрауматизирани од секојдневниот живот, потресени од...