Ознака: гастронационализам

Кимчито го снајде судбината на мусаката во ерата на гастронационализмот

Зачинетата зелка позната како кимчи е омилена во Јужна Кореја, но Кина навидум тврди дека јадењето е нејзино. Токму затоа, Кинезите и Корејците на...

Коронавирусот го подгреа европскиот гастронационализам

Европските гастронационалисти имаат нов изговор - закрепнувањето од кризата предизвикана од коронавирусот, пишува „Политико“. Владите ја користат пандемијата за да пропагираат заштитничка агенда во која...