Ознака: гасификација

Гасификацијата конечно да стане реалност

Во проектите за нови објекти треба да се предвиди и посебна инсталација за гас, објаснуваат градежниците. Истовремено очекувањата на граѓаните и на компаниите се...

Сугарески: 94 отсто реализација на гасификацијата во 2019, следниот месец почнува...

Членот на ЦО на СДСМ Горан Сугарески денеска од програмската трибина Агенда 20-24 посветена на темата инфраструктура говореше за гасификацијата за што кажа дека...

Објавен огласот за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа

Министерството за економија вчера го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно - приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување,...

Гасификација во 2021 година

Примарната гасификација во пелагонискиот регион, поточно на делот Прилеп - Битола, треба да биде завршена до крајот на годинава и, според проектот на Владата,...

Гасификација на домовите неопходна алтернатива за почист воздух

Поголем дел од населението се загрева на дрва, при што во процесот на согорување на дрвото во воздухот се испуштаат цврсти честички. Кога греењето...

Заев: Гасификација низ целата држава и електричен трамвај за намалување на...

Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на пратенички прашања на седницата во Парламентот посочи на активности што се преземаат и со кои, како што рече, се очекуваат...

Парно, пелет, дрво или инвертер?

Процесот на гасификација на Македонија е во тек, а со оглед на тоа што сега се работи на примарната мрежа, гасот до домаќинствата би...

Почнува гасификацијата на Општина Чаир

Со потпишување на договорот за приклучување на детската градинка „Снежана“, основното училиште „Исмаил Ќемали“ и административната зграда на Општина Чаир во системот за пренос...

Струмичката болница ќе се затоплува на гас

За нас не постои друг приоритет освен гасификацијата, бидејќи во овој момент нема поеколошки извор на енергија за големи корисници и затоа останува приоритет...

Бавната гасификација ја урива конкурентноста на компаниите

Високата цена на енергентите е причина поради која индустријата перманентно ја истакнува потребата од зголемување на постојната потрошувачка и во таа насока се залага...