29.8 C
Skopje
27.9.2021 - 17:44

Ознака: гак

Во функција целосно реновираната ургентна амбуланта на ГАК

Од денеска е во функција целосно реновираната ургентна амбуланта на Клиниката за гинекологија и акушерство, којашто дневно опслужува 50-60 жени коишто доаѓаат за различни...

ГАК доби нова Дневна болница со медицинска опрема

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска беше во посета на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство по повод адаптиран нов простор за Дневната болница...

ГАК: Намалена смртноста кај предвреме родените новороденчиња

Намалена е стапката на смртност на предвреме родените новороденчиња на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје во првите десет месеци од годинава во...

Тужбите за случајот со децата кои останаа слепи ја блокираа сметката...

Тужбените барања од родителите на деца родени на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство (ГАК) во 2008 година, кои останале слепи откако подоцна им била...