5 C
Skopje
17.11.2018 - 21:07

Ознака: Гази Баба

Мерните станици во Лисиче и Гази Баба не функционираат

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање поставени во скопскиот регион покажуваат загадување на воздухот што според мерењата најзагаден бил меѓу...

Во Гази Баба изгласан ребаланс на буџетот за зголемување на капиталните...

Буџетот на скопската општина Гази Баба се зголеми за нови 65.575.000 денари, средства што ќе се искористат во реализација на нови капитални проекти. Ребалансот...

Макрадули: Во Гази Баба нема континуирано загадување

Во Гази Баба за жал има компании кои можеби во процесот на  производство прават некоја грешка која инцидентно емитува чад или нешто друго, но...

Ќе се реконструира плоштадот „Коцка“ во Автокоманда

Општината Гази Баба ќе почне со реконструкција на плоштадот „Коцка“ во Автокоманда. Катчето што се наоѓа зад домот на културата „Димитар Влахов“ ќе биде...

Акција во Гази Баба по повод 26 јули

Здружението на граѓани „Акцијаши - Скопје“, со поддршка од општината Гази Баба, ја почна работната акција „Скопје на нашите дланки“. Акцијата ќе трае до...

Општина Гази Баба ќе гради дневен центар за децата со посебни...

Општина Гази Баба доби грант од УНДП во вредност од 30 илјади евра, за изградба на нов дневен центар за деца со посебни потреби. Според...

Општина Гази Баба ќе работи на проблемите со поројните води на...

Општина Гази Баба, заедно со Центарот за развој на Скопски плански регион, ќе работат за разрешување на проблемите со поројните води на Скопска Црна...

Гази Баба и студентите од Шумарски во акција за чистење

Со акција за чистење, општината Гази Баба во соработка со студентите од Шумарскиот факултет го одбележаа Светскиот ден за заштита на животната средина. Општинарите заедно...

Комуналците од Гази Баба со нови работни униформи

Вработените на Јавното комунално претпријатие во општината Гази Баба добија нови работни униформи. Новата работна облека им ја подели градоначалникот на општината Гази Баба,...

Нов мост ќе ги спои скопските населби Аеродром и Автокоманда

Проектот предвидува нов и реконструкција на стар булевар долг 2.170 метри со 6 коловозни ленти, велосипедски и пешачки патеки и дрвореди Градот Скопје најави дека...