Ознака: газди

Неделата е неработна ако дозволат газдите

Неодамна стотина текстилни работници од Штип, Кочани, Пробиштип и од Делчево преку протести упатија порака до Владата и до државните институции да донесат закони...

Скриените газди на фирмите ќе излезат на виделина

Годинава ќе почне да функционира регистарот со кој ќе се евидентираат физичките лица, сопственици на правни субјекти, кои ги поседуваат или контролираат фирмите. Ова...

Странските работници се жалат од словенечките газди

Некои работодавци во Словенија не ги почитуваат правата на работниците од Босна и Херцеговина, предупредија неодамна од Агенцијата за труд и вработување на БиХ,...