Ознака: В.1.1.529

Д-р Мери Киријас: Рано е за прогнози за брзината на ширење...

Според досегашните искуства со варијантите на САРС-КоВ-2, вакцините сѐ уште нудат висок степен на заштита од хоспитализација и смртен исход, и би се очекувало...