Ознака: „Вудсток“

„Вудсток“ – трајно светилиште на рокенролот

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ И по цели пет децении, музичката вечност, контракултурната посебност и социолошкиот феномен „Вудсток“, открива нови, тајни...

„Вудсток“, „Монтереј“, „Вајт“ – некогаш и денес

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Се ближи јубилејниот 50-ти фестивал „Вудсток“, и ред е да се потсетиме на тие храбри и...

Гатри, Сигер и Марфи – рок-трубадури на протестот

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ За рок-музиката, нејзината историја и воопшто за смислата на оваа музика се напишани многу студии, анализи...

Рок-музика за протест и промени

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Секоја генерација има свои ставови, погледи на светот, свој стил и вкус, кои најпрвин сама треба...

Рок-револуцијата од 1960-тите години

Мислам дека е вистинско време за револуција, но овде каде што јас живеам играта што е во тек е компромисно решение, што може едно...

Прапочетоци и корени на рокенролот

Шеесет и пет години рокенрол и педесет години „Вудсток“ Интересно е да се истражи потеклото на рокенролот. Се работи за еволутивен процес. Во таа смисла...

Карактеристиките на 1960-тите години

Што е карактеристично за 1960-тите години? Како прво, кога ќе се помисли на шеесеттите се отвора низа од слики што покриваат голем и широк...

Рокенрол и покрај сѐ!

Шеесет и пет години рокенрол и педесет години Вудсток семејството, најдобра работа што ми се случила во животот е рокенрол-музиката. Рокенролот е музика на слободата....

„Вудсток“: Три дена мир, љубов и музика

Бренд-концепти: Музички икони (26) Тешко е да се врати времето на „Изи рајдер“ (Голи во седло) затоа што историјата најверојатно се повторува само како фарса....