36.8 C
Skopje
2.8.2021 - 14:16

Ознака: Вртипоп

Од творештвото на писателката Соња Драгољуб Гиздавиќ

Вртипоп Ме сака, - не ме сака... Ме сака, - не ме сака. Да, - не... Уште две: Ме сака, И уште едно: не ме сака... На дланката на Нена остана голо стебленцето на цветот. Збунето го гледа, го превртува, миг...