Ознака: Вранештица

Изложба на делата од Керамичката работилница во Вранештица

Делата создадени на петтата, јубилејна, Младинска керамичка работилница, која во текот на јуни се одржа во селото Вранештица, Кичевско, се претставени во изложбениот салон...

Петта Младинска керамичка работилница во Вранештица

По петти јубилеен пат, во грнчарското село во земјава Вранештица, од денеска до 23 јуни ќе се одржи Младинската керамичка работилница, на која ќе...

Голем шумски пожар кај село Вранештица

Во атарот на село Вранештица, Кичевско вчера во доцните попладневни часови избувна пожар кој поради ветерот и сувата вегетација се рашири кон шумскиот појас. Поради...

Во Кичево изложба на дела од Вранештица

Во ликовната галерија при Центарот за култура во Кичево, вечерва, во 19 часот ќе биде отворена ретроспективна изложба на дела од Младинската керамичка работилница,...