6.8 C
Skopje
8.12.2021 - 17:46

Ознака: вработување

Пред избори се вработуваат службеници, а по избори директори

Вкупно 86 проценти од вработувањата во институциите пред изборите се службеници, додека 94 проценти од вработувањата по изборите се директори, покажало истражувањето „Процедурите на...

Компаниите што лани инвестирале можат да аплицираат за поврат на...

Сите компании што инвестирале и вработиле нови лица во текот на 2017 година, до крајот на јуни може да аплицираат за поврат на средствата,...

Илјада вработувања за шест месеци во јавното здравство

Во последните шест месеци во јавното зравство во земјава се реализирани 1.000 вработувања од кои најголемиот дел се доктори, информира денеска министерот за здравство...

Работниците мора сами да се борат за сопствените права

Мила Царовска, министерка за труд и социјална политика Тука, секако, е Министерство за труд и социјална политика да ги поддржи и да ја подобрува законската...

Нема мајстори да ги закрпат дупките на пазарот на трудот

Македонија сѐ уште има висока стапка на невработеност, а една од причините е неусогласеноста помеѓу образовниот систем и потребите на стопанството Технички контролор, молер, монтер,...