4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 19:48

Ознака: вработување

За врабортување и отворање нови бизниси во 2019 година на располагање...

Владата на денешната седница го усвои новиот Оперативен план за вработување за 2019 година, за кој се издвоени рекордни 1,1 милијарда денари, што е...

Врховниот суд на Грција ќе го разгледа случајот со хигиеничарката

Затворската казна од 10 години за 53-годишната хигиеничарка која фалсификувала свидетелство за да се вработи, в понеделник ќе ја разгледа Врховниот суд на Грција,...

Буџетот поголем за 300 милиони евра

Предлог-буџетот за 2019 година, кој ќе тежи 3,7 милијарди евра, предвидува и пари за повисоки плати во администрацијата, здравството, образованието и одбраната, повеќе пари...

Саудиска авиокомпанија бара работници од Македонија

Водечката авиокомпанија од Блискиот Исток, „Саудиа Ерлајнс“, објави оглас за регрутирање на кандидати од Македонија. „Саудиа Ерлајнс“, која во 2017 година е избрана за...

Жена лажела дека е вработена во Влада и за пари ветувала...

Жена од Тетово е пријавена во полиција од неколку лица, кои тврдат дека им се претставувала како вработена во Владата и им ветувала дека...

Бошњаковски: По државните институции се распределуваат 958 рамковни вработени

Вкупно 958 рамковни вработувања треба да бидат распределени по државните институции од кои 50 во МВР, 26 во Јавното обвинителство, 39 во УЈП, 11...

Мехмедовиќ: Потребни се намалку 200 вработувања во Здравствен дом Скопје

Најмалку околу 200 вработувања се потребни во моментов за да имаме квалитетна здравствен услуга. Во септември ќе има оглас за вработување медицински персонал, истакна...

Нема ни домашни ни странски работници

Годишната дозволена квота за вработување странци во Црна Гора изнесува 18.000, додека на бироата за вработување има 40.000 невработени лица. Директорот на Заводот за...

Kвалитетно стручно образование за младите и нивно вработување

Реформирање на системот за развој на стручни вештини и стекнување квалитетно стручно образование за младите од 15 до 29 години, што ќе придонесе за...

Повеќе од 30 нови вработувања во ФЕНИ Индустри

Во ФЕНИ Индустри во тек е вработување на повеќе од 30 лица. Се бараат инженери, електричари, механичари, ракувачи на градежни машини, оператори, техничари и...