Ознака: вработувања

Заев: 600 евра ќе биде просечната, 300 евра мининалната плата

Сто илјади нови работни места, 36.000 денари просечна и 18.000 минимална плата до крајот на мандатот во 2024. Ова се дел од ветувањата на...

Стаменковска: За два месеци власта распишала огласи за 4.131 вработувања

Од 6 ноември од кога е познато дека ќе се формира техничка влада, па се до сега се распишани огласи во државната управа, преку...

Различни толкувања за стапката на невработеност

Како намалувањето на невработеноста, иако бавно, воопшто е можно кога немаше пораст на економијата во последниве години, а првиот поголем раст на БДП е...

Специјална комисија ќе ги контролира државните вработувања

Агенцијата за администрација наскоро ќе воведе специјална комисија за ревизија на која било постапка за вработување за која постои сомневање, најави вчера министерот за...

Заев: Ќе се постави систем за вредности при вработувањата

Сите граѓани се еднакви, а при вработувањата мора да се постави јасно не само законскиот, туку и етичкиот основ. Се корегираат слабостите по укажувањата...

Заев: Дел од блиските на функционерите ќе се откажат од вработувањето...

Дел од функционерите потврдуваат дека нивните блиски ќе се откажат во вработувањето во јавниот сектор заради тоа што гледаат алтернатива на државните институции, но...

Трка за работници меѓу државниот и приватниот сектор

Состојбата со вработувањата во јавната администрација е голем товар врз економијата во земјата и на подолг период ќе предизвика вистински колапс на стопанството, алармираат...

ДКСК ќе ги испитува вработувањата на лицата блиски до функционери

Државната комисија за спречување на корупција по сопствена иницијатива ќе ги истражува последните вработувања на лица блиски до функционери.   – Ќе побараме да ни ја...

Царовска: За неполна година 1.025 вработувања во градинките

Министерството за труд и социјална политика последниот месец обезбеди 126 нови вработувања во градинките низ Македонија, од кои поголемиот дел се на неопределено време....

Детската клиника има потреба од вработување сестри и доктори

На Универзитетската клиника за детски болести се вработија 40 медицински сестри со што делумно се надмина проблемот, но има потреба да се вработат уште толкав...