Ознака: впд

Заев: Се реализира најголемата инвестиција во историјата на македонската економија

Германската компанија „ВПД“, ќе гради 415 мегаватна ветерна електрана на потегот Куманово – Старо Нагоричане – Крива Паланка, во вредност од околу 500 милиони...