13.8 C
Skopje
18.10.2021 - 23:18

Ознака: волја

Слободата не се должи на поединецот, туку на колективната волја...

Многумина велат дека Илинденското востание не било успешно и дека не ја постигнало својата цел, но сите тие ја забораваат суштината на македонската револуција,...

Без вистинска акција ќе се корумпира и „Акцијата 21“

Во изминатите 30 години се најавуваа многу „решителни“ борби со корупцијата, но во реалноста не заживеа ниту една, туку, напротив, само дополнително се вкорени...

Меѓународно право според волјата на посилните

Најголемите политички превирања и искушенија што интензивно ги доживеа Македонија во последниве години, во најголема мера се резултат на прекршувањето на меѓународното право, односно...

Нема волја ниту кај политичарите ниту кај народот

Зошто корупцијата тешко се искоренува и кои се начините за искоренување на корупцијата во Европа се двете прашања што им ги поставивме на тројца...