-6.2 C
Skopje
17.1.2022 - 4:19

Ознака: волонтирање

МКЦ Битола домаќин на меѓународен волонтерски камп

МКЦ Битола деновиве го организира меѓународниот волонтерски камп „Битола отворен град“. - Домаќини сме на 15 волонтери од пет земји од Западен Балкан. Интеркултурното учење, растот...

Станав заморче во надеж дека ќе придонесам за пронаоѓање на вакцина...

Универзитетот „Оксфорд“ и Империјалниот колеџ од Лондон се во трка да пронајдат вакцина за ковид-19. Првите тестирања на луѓе во Европа започнаа на 23...

Над 200.000 пријавени за волонтирање на Игрите во Токио

Организацискиот комитет на Летните олимписки игри (ЛОИ) и на Параолимписките игри (ПОИ) во Токио објави дека точно 204.680 луѓе се пријавиле за да волонтираат...

Младинскиот културен центар-Битола денеска во Кавадарци го промовира Советот за волонтерство

Битола е првиот град во Македонија кој има формирано Совет за волонтерство кој има за цел да го зајакне активното младинско учество преку одржлив...