11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 10:37

Ознака: „Вози

Вози Мишко, само без ковид-19

Образовниот процес не се само училишната зграда и придружните објекти околу неа. За да се стигне до училиште, долг и трнлив е патот и...

Кој ќе ги вози американските хеликоптери во Авганистан

Воениот арсенал на Западот падна во рацете на талибанците По повлекувањето од Авганистан, американските сили што беа во државата речиси две децении зад себе оставија...

Автомобилската индустрија вози рикверц

Околу 50 отсто од македонскиот извоз е поврзан со европската автомобилска индустрија, поради што падот кај европската автомобилска индустрија веќе се чувствува и кај...

Без страв од опасност се вози без возачка дозвола

Со малку искуство и голема увереност дека можат, а притоа сѐ уште не се стекнале со право на управување моторно возило, многумина се решаваат...

Во земјава како да се вози со врзани очи

За релативно краток период, меѓу другото, се случи трагичната сообраќајка на автобус на патот Скопје - Тетово во која загинаа 16 луѓе, подоцна се...

„Вози, Мишко!“ во јавниот градски превоз

Ако во култниот српски филм „Ко то тамо пева“, дотраениот автобус на фирмата „Крстиќ и син“ е симбол на распаѓањето на еден систем и...