10 C
Skopje
23.10.2020 - 13:22

Ознака: возат

И натаму многумина возат пијани и без возачка дозвола

Петмина од вкупно 23 исклучени возачи од сообраќај управувале со моторно возило под дејство на алкохол, а 18 лица возеле без возачка дозвола изминатиов...

Автомобили што возат автономно

„Ербас“ го искомбинира своето знаење од воздухопловството со знаењето и иновациите на автомобилскиот гигант „Ауди“ во еден нов концепт за креирање возило, наречен „поп.ап...

Аматерки-велосипедистки возат свој Тур де Франс

На 5 јули, 23 велосипедисти го почнаа 3.460 километри долгото патешествие со 21 етапа, со надеж дека повеќе луѓе ќе почнат да прашуваат: „Зошто...

Младите возат уморни, а повозрасните алкохолизирани и самоуверени

Македонските сообраќајници долго време се небезбедни за сите учесници во сообраќајот. Ниската сообраќајна култура, големиот број несовесни возачи и инфраструктурни услови во кои постои...

За да возат кон центар, граѓаните мора најпрвин да се упатат...

Обележувањето на хоризонталната сигнализација и исцртувањето нови полни линии на коловозот на улицата Христијан Тодоровски-Карпош не усреќија дел од жителите на Бутел. Станува збор...