Ознака: воен буџет

Шојгу: На Русија не ѝ треба воен буџет како тој на...

Иако американскиот воен буџет е десет пати поголем од рускиот, Русија доста ефикасно им се спротивставува на САД, благодарение на својата наука, индустријата и...

Може ли Македонија да го издржи товарот на НАТО?

Со евентуално зголемување на воениот буџет на членките на Алијансата од два на четири проценти од бруто-домашниот производ, колку што сега трошат САД и...