Ознака: воена

Филмот „1917“ – воена поезија на платно

Најновото филмско остварување на режисерот Сем Мендез, кого публиката го знае по филмот „Американска убавина“, како и филмовите за тајниот агент 007, „Скајфол“ и...

САД формираат воена коалиција против Иран и Јемен

Планот, кој е финализиран во изминатите денови, предвидува САД да обезбедат командни бродови и разузнавачки операции за воената коалиција во водите во близината на...

Колку е веројатна воена интервенција против Венецуела?

Поголем дел од понискиот ешалон на венецуелската армија би можел да дезертира доколку добие наредба за напад на опозициските демонстранти. Истовремено, вооружените сили на...

„Соединување на забецот“ или „мирисот на војната“

Повеќе нема никакви дилеми, ерата на детантот меѓу големите сили во Европа и во светот е завршена и повторно планетата Земја е втурната во...

Атина ќе побара воена отштета од Германија

Грција ќе побара надоместок за жртвите од Втората светска војна, како и враќање на заемот, кој беше принудена да им го плати на нацистичките...