8 C
Skopje
20.11.2018 - 15:01

Ознака: водостој

Реката Рајна достигна најниско ниво во историјата

Водите на реката Рајна достигнаа најниско ниво во историјата, а причина за тоа е недостигот на дождови во Германија во последниве месеци. Поради ниското ниво...

Двојно зголемен водостојот на Вардар

Речиси двојно е зголемен водостојот на Вардар на сите мерни станици, покажуваат денешните хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки работи. Кај Јегуновце нивото на Вардар...

Двојно намален водостојот на Пчиња

Двојно е намален водостојот на Пчиња во однос на септемврискиот просек, а намалени се и нивоата на Вардар кај Јегуновце, Крива Река и Брегалница...

Двојно зголемено нивото на Вардар кај Јегуновце и Велес

Двојно е зголемен водостојот на реката Вардар кај Јегуновце и Велес, како и на Црна Река кај Новаци. Денешните хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки...

Нивото на реката Треска пет пати повисоко од просекот

Пет пати повисоко во однос на августовскиот просек е нивото на реката Треска кај Македонски Брод, а тројно се зголемени нивоата на реката Пчиња...

Зголемено нивото на реките

Зголемено ниво на реките во однос на просекот за јули се бележи денеска на реката Вардар кај Јегуновце, Зајчев рид во Скопје, кај Велес,...

УХМР: Не се очекува излевање на реките поради најавените врнежи

Најавените поројни дождови не се очекува да предизвикаат излевање на поголемите реки, а кај помалите реки и суводолици можно е брзо зголемување на водостојот...

Нема излевање на реките, водостојот незначително зголемен

Врнежите од дожд во изминатите два дена предизвикаа незначително зголемување на водостојот на реките во државата и не е забележано излевање на водата од...

Охридското Езеро 23 сантиметри над дозволениот максимален водостој

Нивото на Охридско Езеро е 23 сантиметри над дозволениот максимален водостој, а нивото на Дојранското три сантимери. Според денешните хидролошки мерења, нивоата на реките не...

„Дебарското Езеро“ преполно, водата се прелева

Поради зголемениот дотек на вода од реките Радика, Гарска Река и Црн Дрим, но и од другите локални притоки, акумулацијата „Дебарско Езеро“ е преполна...