Ознака: водовод

Шилегов: Повеќе нема да има проблеми со водоснабдувањето во високата зона...

Екипи на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“- Скопје ја почнаа реконструкцијата на дел од водоводната цевка со пречник од 400 милиметри, односно поставување нова...

Скопјани уште пијат вода од стари азбестно-цементни цевки

Во Скопје сѐ уште има азбестно-цементни цевки низ кои тече пивка вода и стигнува до домовите на граѓаните. Од постојните, 80 километри азбестно-цементна мрежа...

Делови од Чаир и неколку амбасади утре без вода

Поради санирање на дефект на затварач од Ф-400 мм., на ул. „Џон Кенеди“, бр.9 А во населба Чаир, утре ќе биде прекинато водоснабдувањето за...

„Водовод“ го продолжи рокот за плаќање на рати

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ ќе им го продолжи рокот до 29 мај годинава на граѓаните што имаат заостанат долг и сакаат да склучат...

Две улици во Ченто утре без вода

Утре од девет часот без вода ќе бидат две улици во населбата Ченто. Од ЈП Водовод добиено е известување дека поради поврзување на стара водоводна...

Повремен прекин на водоснабдувањето на Добри Дол во Сопиште

Мали прекини во водоснабдувањето во селото Добри Дол во Општина Сопиште ќе има денеска и утре, најави Јавното претпријатие Водовод и Канализација. Како што информираат...

Владина поддршка од 17 милиони евра за канализациони и водоводни системи

Околу 17 милиони евра ќе бидат инвестирани во изградба на канализациони и водоводни системи низ општините во државата. Дел од средствата се обезбедени од...