34.8 C
Skopje
23.6.2021 - 20:07

Ознака: водовод

„Водовод“ речиси еден век нема своја управна зграда

БИТОЛА Јавното комунално претпријатие „Водовод“ во Битола конечно по 92 години од основањето ќе добие своја нова управна зграда. Деновиве во стопанскиот двор на претпријатието...

„Водовод“ – Скопје трчаше десет километри на „Халк еко Скопје“

Во спортски дух, подготвени за нов предизвик, исполнување на уште една цел и примена на позитивни практики за позитивни општествени промени, јавното претпријатие „Водовод...

Поставен камен-темелник за нова управна зграда на ЈКП „Водовод“ во Битола

ЈКП „Водовод“-Битола по 92 години конечно ќе се стекне со сопствена управна зграда. Во присуство на министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, градоначалничката Наташа Петровска...

Нов систем за водоснабдување во Горно Свиларе

Во текот на вчерашниот ден, во присуство на градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети, министерот за животна средина, Насер Нуредини и заменик-директорот на ЈП...

Неколку улици во Центар ќе останат без вода поради дефект

Поради отстранување на дефект корисниците од неколку улици во Центар ќе останат без вода, извести ЈП Водовод и канализација – Скопје. - Како разултат на...

Сметките за вода отсега може да се платат со скенирање на...

ЈП Водовод и канализација – Скопје воведе нова можност за корисниците на своите услуги. На фактурите за април е поставен персонализиран кјуар-код со чие скенирање...

Шалтерите за наплата на Водовод ќе продолжат со работа по велигденските...

Шалтерите за наплата, во Дирекцијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје, во пресрет на велигденските празници нема да работат од петок (30 април)...

ЈП Водовод – Скопје продолжува со поддршка на мисијата на СОС...

По потпишување на Меморандумот за соработка во март минатата година, ЈП Водовод и канализација – Скопје, како општествено одговорна компанија пристапи кон спроведување на...

ЈП Водовод и канализација – Скопје постави апарат за наплата на...

ЈП Водовод и канализација – Скопје на почетокот постави апарат за наплата на сметки во ГТЦ на приземје, каде корисниците имаат можност за преглед...

Истражувањата претставуваат голем чекор за заштита на изворот Рашче

Светски ден на водата Основната дејност на ЈП Водовод и канализација – Скопје е обезбедување на чиста и здрава вода за пиење, нејзина дистрибуција до...