5.8 C
Skopje
24.10.2021 - 22:24

Ознака: „Водовод и канализација“

Три светски реномирани компании во трка за изградба на Пречистителната станица...

ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје, како јавно претпријатие, секогаш е во служба на граѓаните и во служба на исполнување на потребите на своите...

Извршен увид на работните активности за реконструкција на водоводната мрежа

Генералниот директор на ЈП „Водовод и канализација Скопје“, Душко Весковски и изведувачите на проектите извршија увид во текот на работните активности за реконструкција на...

Нови градежни машини дел од механизацијата на „Водовод и канализација“

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје континуирано работи на одржување, подобрување и обнова на водоводната и канализациската мрежа во градот Скопје, за задоволување...

Нова механизација во ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје континуирано работи на одржување, подобрување и на обнова на водоводната и канализациската мрежа во Скопје, со цел...

Да не претеруваме со пивката вода

За жал, луѓето се покажаа како крајно несовесни потрошувачи на вода. Според одредени истражувања, за производство на само еден хамбургер се трошат неверојатни 2.400...

Нова опрема за хемиската лабораторија во Секторот за санитарна контрола...

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје континуирано продолжува со инвестициите во своите капацитети за подобрување и унапредување на работните процеси во согласност со...

„Водовод“ набави четири нови возила и две приколки со високо-потисна пумпа

ЈП Водовод и канализација – Скопје, во насока на подобрување на работните процеси и исполнување на потребите на граѓаните на градот Скопје, изврши набавка...

Прекин на електронските услуги на „Водовод и канализација“ поради системска интервенција

ЈП Водовод и канализација – Скопје ги известува корисниците дека во текот на утрешниот ден, 13.12.2020 (недела), како резултат на планирана системска интервенција, електронските...

„Водовод и канализација“ доби награда за проектот „Пречистителна станица за отпадни...

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје, поддржано од Владата на Република Македонија и од основачот Град Скопје, е добитник на втората (сребрена) награда...

„Водовод и канализација“ добитник на втора награда на „Сустејнабилити авордс 2020“

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, поддржано од Владата на Република Северна Македонија и основачот Град Скопје, е добитник на втората (сребрена) награда на...