Ознака: вода

Необични фотографии на младенци што позираат во вода

Џемс и Челси Хејтон од САД со своите фотографии од венчавката ја воодушевија јавноста во целиот свет. Магијата на сликите е во тоа што...

Откриени 100 диви приклучоци за вода

Феноменот на метрополата за нелегално приклучување на водоводната мрежа Несовесното трошење на водата не е единствената причина што ја оптоварува водоводната мрежа. Можеби уште поголем...

Речното корито на Студенчица без капка вода повеќе од два километри

Некогаш полноводната и бистра река Студенчица, во чии води можеше да се улови најквалитетната речна пастрмка „Салмо Македоникус“, за жал деновиве нејзиното корито е...

Врнежите не ја подобрија штедроста на изворот Студенчица

Иако вработените од ЈПВ „Студенчица“ очекуваа тридневните обилни врнежи од дожд да ја подобрат штедроста на изворот Студенчица, тоа сепак, не се случи, што...

Заврши акцијата на „Водовод“ за наплата на долговите на рати без...

ЈП Водовод и канализација – Скопје, во интерес на своите корисници и граѓаните на град Скопје, почнувајќи од 17 јуни до 31 јули спроведе...

„Водовод“ апелира до скопјани да се воздржат од полнење базени и...

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје апелира до граѓаните на градот Скопје за сериозен пристап кон рационалното користење и употреба на водата. Од Јавното претпријатие...

Водовод и канализација – Скопје: Акцијата за наплата на долговите на...

Акцијата за наплата на долговите на рати без камата за сметките за вода за физички и правни лица завршува на 31 јули, соопшти ЈП...

Водата во Скопје е квалитетна и безбедна, покажуваат испитувањата на „Водовод“

Скопјани пијат квалитетна вода покажуваат добиените резултати од испитувањата на ЈП „Водовод и канализација“, објавени во неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата...

Бочварски: Водата за пиење во Штип е безбедна по инцидентот со...

Водата во Штип е безбедна за пиење, изјави градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, кој заедно со заменик министерот за локална самоуправа и просторно...

Водата за пиење е проверенa и здрава

Д-р Зоран Божиновски, раководител на Секторот за санитарна контрола на водата во ЈП „Водовод и канализација“ Главни објекти на системот за производство и за дистрибуција...