Ознака: вода

Без вода неколку амбасади во Скопје

Поради промена на затвoрач (шибер) од ф-50мм на ул. „376“, расрксница со ул. „Максут Садик“ Општина Чаир, без вода за пиење од 9:30 часот ќе...

Делови од Центар и Студеничани без вода

Поради водоводен уличен дефект на цевка Ф 100 мм на ул. „Костурски Херои“ бр. 6, денеска прекин во водоснабдувањето ќе имаат дел од корисниците...

Дојранското Езеро со највисоко ниво во последните 60 години

Водата во Дојранското Езеро го достигна највисокото ниво во последните 60 години, изјави наблудувачот на водостојот на езерото, Злате Талески. Според него, во последните денови...

Долговите за вода ќе може да се платат без камата

Снежана Калабакова Физичките и правните лица што имаат ненамирени сметки за вода можат да здивнат, бидејќи заостанатиот долг ќе можат да го платат на рати...

Oстануваат без струја и вода поради оштетување подземни инсталации

Покрај загадениот воздух и голтањето прашина, стануваат неподносливи ненадејните прекини во водоснабдувањето или, пак, испораката на струја, само затоа што некој од градежните работници...

Отежнато водоснабдување поради честите дефекти на мрежата во Тетово

Големите количини вода од природните извори кои се карактеристични за пролетниот период кои потоа стигаат во тетовската водоводна мрежа се причина за чести дефекти...

Улица „Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало денеска без вода

Поради уличен дефект на цевка Ф 200 милиметри на ул.„Ѓуро Ѓоновиќ“ бр. 49 во населба Маџир Маало, денеска без вода од 9 часот ќе...

„Преспа нет“ апелира до властите да ги заштитат водите

Mрежата на невладини организации „Преспа нет“, во која членуваат организации од Македонија, Албанија и од Грција, ги потсетува властите во трите земји дека со...

Сушица се наполни со вода

Самото име на градската река во Кичево, Сушица, асоцира на суво корито, со малку вода, а во поголем дел од годината и со целосно...