27.8 C
Skopje
17.9.2021 - 17:57

Ознака: вода за пиење

Луѓето ќе мигрираат во потрага по вода за пиење

Иран се соочува со голем недостиг од пивка вода за населението, а исто така и Европската Унија се обидува да го подобри квалитетот на...

Спасовски: Да се најде решение за случајот со водоводот во Синичане

Важно е да се постапува по закон и Устав и да не се дозволи да имаме анархија и постапување вон законските прописи, истакна премиерот...

Ешерихија коли најдена во водата во Скопско

Пронајдена е ешерихија коли и други бактерии во повеќе бунари, извори и чешми во Скопје, известуваат од ЈЗУ Центар за јавно здравје - Скопје. Како...

Последните врнежи од дожд недоволни за подобра штедрост на изворот Студенчица

Последните врнежи од дожд, кои со нетрпение ги очекуваа жителите од кичевско-прилепскиот регион, беа недоволни за да ја подобрат штедроста на изворот Студенчица, од...

Водата од два бунара во Горно Нерези небезбедна за пиење

Водата од два бунара во село Горно Нерези е небезбедна за пиење поради зголемен број бактерии, соопшти Центарот за управување со кризи. - Од Центарот...

Поради дефект без вода ќе остане населбата Пролет

Од ЈП „Водовод и канализација“ на Град Скопје има најава дека поради уличен дефект на улицата Страшо Пунџур бр.11, во населбата Пролет без водоснабдување...

Водата во Берово безбедна за пиење

Водата која се дистрибуира преку системот за водоснабдување во Берово е безбедна за пиење, според сите параметри и во согласност со Правилникот за безбедност...

Неисправна вода за пиење во повеќе населени места во Прилепско

Водата во населените места Волково, Прилепец, Чумово, Мало Рувци, Старо Лагово, од локалниот водовод на селата Алинци, Веселчани, Загорани, Ѓумушица, Тројкрсти, Чепигово, село Ерековци...

Десетина кичевски села со неисправна вода за пиење

Водата од овие водоводи не смее да се користи за пиење и за приготвување храна сѐ до добивањето исправен примерок, велат надлежните Во последните десетина...