Ознака: внимателно

Внимателно движи се и за себе грижи се!

Од творештвото на писателот за деца Перо Миленкоски (2) Драги деца, на страниците на „Колибри“, во десетина продолженија, ќе објавиме една многу поучна серија, преку...

Внимателно движи се и за себе грижи се!

Од творештвото на писателот за деца Перо Миленкоски (1) Драги деца, од денеска на страниците на „Колибри“, во десетина продолженија, ќе објавиме една многу поучна...

Мора да се „игра“ многу внимателно

Минатата година, со помалку од 20 ковид-случаи, беше одлучено да се затворат сите гранични училишта и факултети во државата. Годинава имаме вакцина, но во...

Придобивките и штетите од малите хидроцентрали внимателно да се согледаат

Во јавноста се спротиставени мислењата за малите хидроцентрали, а дел од населението не е запознаено со соодносот на штетите и придобивките што произлегуваат од...

Внимателно возење заради себе, своето семејство и заради сите учесници во...

Оваа е период од годината кога има честа појава на дожд, магла, снег, голомразица, односно ова е период од годината кога временските услови значително...

Внимателно за празниците

Сѐ уште нема простор за никакво празнично опуштање, бидејќи пандемијата е тука околу нас и се шири мошне брзо. Секој од нас треба да...

Внимателно со компромисите

Националните интереси треба секогаш да им се пред очи на политичарите и државниците во моментите кога се носат важни одлуки. Во таа насока компромисите...

Многу внимателно со печурките

Овој период е погоден за берење печурки поради големите врнежи, но и поради топлото време, тврдат експертите, кои додаваат и дека во групата на...

УЕФА: Внимателно ја следиме ситуацијата и во контакт сме со СЗО

Од УЕФА инсистираат на тоа дека не добиле никакви барања од национални федерации за одложување на турнирот за 2021 година, нарекувајќи ги наводите „целосно...

Матуранти и туристи, внимателно во Солун

Слаткото задоволство од шопингот понекогаш може да се претвори во вистински кошмар, кога во големите шопинг-центри и во метежите при купувањето, оние што се...