20.8 C
Skopje
25.6.2021 - 5:37

Ознака: внимание

„Грав(че)“ – скулптурата во Теарце што привлече внимание

Скулпторот Љубиша Камењаров е автор на уметничкото дело поставено во тетовското село, во организација на Центарот за современи уметности Скулптура насловена „Грав(че)“ на скулпторот Љубиша...

Со „Обамагејт“ Трамп се враќа на неговата омилена тактика

Со „Обамагејт“, Трамп го обвини Обама и повторно се враќа на неговата омилена тактика - одвраќањето од вниманието од себе преку обвинувањето на другите Американскиот...

Перформансот со 40 голи мажи на скеле во центарот на вниманието

Перформансот „Во него веруваме“ на авторката Ивана Ивковиќ, изведен во театарот „Битеф“, во недовршената катедрала на Евангелистичката црква во Белград, кога на осветлено градежно...

Изложбата „Африка во Македонија“ привлекува големо внимание

Бидејќи во Скопје немаме музеј каде што може да се видат предмети од други култури и цивилизации од светот, ваквите редовни изложби, кои претставуваат...

„Приватни демони“ привлече внимание на „Ин ситу“

Фотоизложбата на Маја Јаневска-Илиева, реализирана во соработка со уметникот Велимир Жерновски, понуди впечатливи видувања на приватното во јавниот простор Под наслов „Приватни демони“ завчеравечер, во...

Починатите легенди привлекуваат поголемо внимание

Многу е мала веројатноста дека „Рокетмен“, филмот за Елтон Џон, ќе го престигне успехот на филмот „Боемска рапсодија“ на топ-листите. Има повеќе причини за...

Ловџијата треба да му посвети внимание на своето куче

Често се случува младите и неискусни ловџиски кучиња да бидат заробени во вода и со тоа да бидат изложени на опасност, ако притоа ловџијата не...

Внимание, куче во автомобилот

Возачот не е безбеден додека кучето слободно се движи во автомобилот, а тоа ги вознемирува и другите учесници во сообраќајот. Што ако ненадејно му...

Ако не мислите за другите и тие нема да мислат за...

проф. д-р Кирил Темков Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и дејност за нивно поправање. Болестите, тешкотиите, сиромаштијата, немањето,...

Отсуството на грижа и внимание раѓа агресија кај децата

Случајот од „Ѓоргија Пулевски“ низ стручната призма на педагозите и психолозите Случката за фрлената ученичка низ прозорец од нејзините четиринаесетгодишни соученици во основното училиште „Ѓоргија...