Ознака: влијае

Коронавирусот сѐ повеќе влијае на спортските настани

И во Македонија со голем интерес се следи сето она што се случува во врска со коронавирусот (новата препорака е до 13 март да...

Коронавирусот влијаеше на подготовките на кинеските шахисти

Лирен, кој се смета и за еден од фаворитите на турнирот во Русија, се подготвува дома, Ванг е во Токио, а и двајцата ги...

Колку ќе влијае брегзит на колективната сигурност?

Колку излегувањето на Британија од ЕУ ќе го ослаби европскиот колективен безбедносен систем? Колку ќе има брегзит импакт од безбедносен аспект, не само во...

Коронавирусот влијае и на голем број фудбалски настани во Кина

Новата сезона во кинеската Суперлига, која требаше да почне на 22 февруари, е одложена на неодредено време, како и мечот за кинескиот Суперкуп, закажан...

Како ќе влијае брегзит на англискиот фудбал?

Главна грижа на Премиер-лигата е како ќе се справи со проблемите во врска со слободното движење на луѓето, што е клучен аспект на модерниот...

Царинската војна негативно влијае врз американската економија

Федералните резерви укажуваат на штетните последици од казнените тарифи на Трамп против Кина и другите трговски партнери на САД - вклучувајќи ги и Канада,...